Drop Snoep Kopen?

Drop is heerlijk snoep. Origineel Nederlands, altijd lekker. Ging je vroeger ook drop kopen bij de Drogist? Dan herken je vast de losse schepdrop die voor je in een zakje werd geschept. Zo doet Dropgigant het ook! Hier bestellen we de lekkerste dropjes online.

...Lees meer

Drop is heerlijk snoep. Origineel Nederlands, altijd lekker. Ging je vroeger ook drop kopen bij de Drogist? Dan herken je vast de losse schepdrop die voor je in een zakje werd geschept. Zo doet Dropgigant het ook! Hier bestellen we de lekkerste dropjes online.

...Lees meer
232 ProductenPagina 1 van 10

Drop kopen bij Dropgigant

Als je drop wilt kopen, dan moet je hier zijn. Wij hebben werkelijk (bijna) alle drop soorten. Mocht je er een missen, kijk eens tussen de lijst op ons blog of stel een dropje voor - dan kunnen we kijken of we hem bestellen kunnen. Wellicht staat ie binnenkort wel tussen ons assortiment! Tot die tijd kun je bijvoorbeeld genieten van onze heerlijke laurierdrop of een van de anderen. En heb je een verjaardag maar weet je niet wat je moet geven? Bijna iedereen houdt wel van drop, dus geef drop cadeau!

Je kunt je ook altijd even aanmelden voor de nieuwsbrief (helemaal onderaan de pagina) want daar delen we elke maand de nieuwe dropjes die online komen en soms ook een kortingscode. Zo kun jij online drop kopen voor een zacht prijsje.

Dropsoorten

Bij Dropgigant hebben een zeer ruim assortiment met alle verschillende dropjes die je kunt bedenken meer. Wij hebben meer dan 20 dropsoorten en meer dan 200 dropjes in ons assortiment! Hieronder lichten we de 5 meest bekende en iconische dropsoorten uit.

Zoute drop

Zoute drop, dubbel zoute drop, harde zoute drop en zachte zoute drop, ze zijn allen erg populair en bekend bij de Nederlandse dropliefhebber. De hoeveelheid zout in de dropjes verschilt overigens veel. Sommige dropje zoals de extreem zoute bisaldrop bevatten wel 3 tot 4 zoveel zout als de gemiddelde zoute dropjes.

Zoete drop

Hoewel veel dropjes van nature een wat zoute smaak hebben zijn er genoeg zoete dropjes. Door grotere hoeveelheden glycyrrhizine of door toegevoegde suikers worden dropjes alsnog zoet van smaak. Vaak gaat deze zoete smaak ook gepaard met een zachtere structuur. Daarnaast zijn we ook dat aan deze dropjes honing, fruit of andere zoete smaakjes worden toegevoegd.

Engelse drop

Engelse drop komt zoals de naam al verklapt uit een Engelse stad, namelijk uit Sheffield. De authentieke dropsmaak wordt gemengd met smaken als kokos, anijs, chocolade en fruit. Het is voor de één een mix die je maar blijft dooreten de ander eet slechts 1 favoriete dropje.

Honingdrop

Zowel honing als drop gaat terug naar de oudheid. Beiden werden ze vroeger veelal gebruikt voor hun helende werkingen. Zo kan honing ontstekingsremmend werken en wordt van drop gezegd dat het keelpijn en droge hoest kan verzachten. Ook de combinatie van honing en drop komt al eeuwen voor en het blijft tot op de dag van vandaag een zeer populaire smaak.

Arabische gom drop

Arabische gom is het kleverig middel wat vroeger gebruikt werd om drop te maken. Tegenwoordig wordt heel vaak gelatine gebruikt om de dropjes kleverig te maken en houden. In tegenstelling tot drop met gelatine is arabische gom drop geen dooreet drop. Je kunt minuten lang doen met 1 dropje om zo optimaal lang te genieten van de smaak.

Schepdrop van Dropgigant

Bijna drop bij Dropgigant is schepdrop, wij hebben onze eigen droppen en verpakkingen die wij op dezelfde manier vullen zoals je zelf zou doen bij de drogist of snoepwinkel. Je kunt bij ons dan ook kiezen uit verschillende verpakkingsgroottes. Onze kleinste verpakking is 125 gram en onze grootste is 1 kilogram. Zoek je een dropje en kun je die niet vinden in ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag bij het vinden van jouw gewenste en de lekkerste drop!