Suikervrij snoep

Suikervrij snoep is snoep zonder suiker, in plaats daarvan wordt een zoetstof gebruikt (meestal Maltitol of andere polyolen). Hier vind je alle suikervrije snoepjes die er zijn! Ideaal als je aan de lijn bent of gewoon minder suiker wilt eten. Suikervrij snoep kopen we natuurlijk bij Dropgigant, de specialist in snoep en drop.

...Lees meer

Suikervrij snoep is snoep zonder suiker, in plaats daarvan wordt een zoetstof gebruikt (meestal Maltitol of andere polyolen). Hier vind je alle suikervrije snoepjes die er zijn! Ideaal als je aan de lijn bent of gewoon minder suiker wilt eten. Suikervrij snoep kopen we natuurlijk bij Dropgigant, de specialist in snoep en drop.

...Lees meer
Filters
22 ProductenPagina 1 van 1
De Bron Dropkatten van de Bron
VeganSuikervrij
De Bron Menthol Kruis van de Bron
Suikervrij
De Bron Beertjes Drop van de Bron
Suikervrij
De Bron Dropmunten van de Bron
Suikervrij
De Bron Kruidenblaadjes van de Bron
Suikervrij
De Bron Dropbolletjes van de Bron
Suikervrij
De Bron Fruit Toffees van de Bron
Suikervrij
Fortuin Suikervrije Pepermunt van Fortuin
VeganSuikervrij
De Bron Zoute Hartjes van de Bron
Suikervrij
De Bron Zoute Kubusjes van de Bron
Suikervrij
De Bron Suikervrije Winegum van de Bron
NieuwSuikervrij
De Bron Klavertjes Drop van de Bron
VeganSuikervrij
De Bron Zoute Ruitjes van de Bron
Suikervrij
De Bron Suikervrije Kersen van de Bron
NieuwSuikervrij
De Bron Mint Toffee van de Bron
Suikervrij
Dropgigant Jelly Bears van Dropgigant
Suikervrij
Läkerol Salmiak van Läkerol
VeganSuikervrij

Waar wordt suikervrij snoep van gemaakt

Suikervrij snoep wordt gemaakt van dezelfde bestanddelen als gewoon snoep, met één uitzondering, suiker is vervangen door één of meerdere polyolen. Polyolen zijn zoetstoffen zoals Maltilot, stevia, isomalt. sorbitol en xylitol.

Deze zoetstoffen zijn net als suiker zoet van smaak. Afhankelijk van de soort zoetstof heb je er meer of minder van nodig om de suikervrije snoepjes even zoet te maken. Stevia bijvoorbeeld kennen wij allen van de zoetjes die je in de thee en koffie kan doen. Deze zoetjes zijn een stuk kleiner dan een klontje suiker. Dit komt doordat stevia wel 200 tot 300 keer zo zoet is als suiker.

Een natuurlijke zoetstof die in planten voorkomt, zit bijvoorbeeld in zoethout. Zoethoutwortel sap is weer een hoofdbestanddeel van drop. Hierdoor heeft drop zonder toevoegingen ook altijd een zeer zoete smaak. 

Welke soorten suikervrije snoepjes zijn er

Er zijn zowel suikervrije snoepjes als suikervrije dropjes te vinden bij Dropgigant. Wij hebben op deze pagina alle suikervrije lekkernijen gezet. Merken die meerdere suikervrije varianten hebben zijn de Bron, Vivil en onze eigen Dropgigant snoepjes

Vooral de Bron staat erom bekend dat ze veel verschillende suikervrije snoepjes aanbieden. Zo hebben ze meer dan 10 suikervrije dropjes en verschillende soorten snoep als suikervrije variant. Onder meer toffees, kersen en winegums bieden zij zonder suikers aan.

Voor de verschillende soorten gebruikt de Bron ook verschillende soorten zoetstoffen. Dit heeft alles te maken met de structuur van de snoepjes, de gewenste zoetigheid en de andere ingrediënten waarmee de zoetstof vermengd wordt.

Is suikervrij snoep gezond?

Suikervrij snoepen klinkt als dé oplossing om wel oneindig te kunnen snoepen zonder dat er suikers in zitten die slecht voor je zijn. Echter hebben de zoetstoffen in snoepjes zowel voordelen als nadelen tegenover het traditionele gebruik van suiker in snoep.

Voordelen van zoetstof in plaats van suiker

Suikervrij snoep biedt verschillende voordelen, vooral voor degenen die hun suikerinname willen beperken. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van zoetstoffen in plaats van suiker:

  1. Geen impact op de bloedsuikerspiegel: Een van de grootste voordelen van zoetstoffen zoals stevia en xylitol is dat ze de bloedsuikerspiegel niet verhogen. Dit maakt suikervrij snoep een geschikte optie voor mensen met diabetes of voor degenen die hun bloedsuikerspiegel willen stabiliseren. Hierdoor kunnen zij genieten van zoetigheid zonder zorgen over schommelingen in hun suikerwaarden.
  2. Tandvriendelijk: Zoetstoffen dragen niet bij aan tandbederf zoals suiker dat doet. Suiker is een van de grootste veroorzakers van gaatjes omdat het de groei van schadelijke bacteriën in de mond bevordert. Zoetstoffen daarentegen, zoals xylitol, kunnen zelfs een beschermende werking hebben tegen gaatjes. Dit helpt om je tandglazuur langer intact te houden en je mondgezondheid te verbeteren.
  3. Lager in calorieën: Veel zoetstoffen bevatten minder calorieën dan suiker, wat kan helpen bij gewichtsbeheersing. Dit betekent dat je kunt genieten van suikervrij snoep zonder je zorgen te maken over het toevoegen van te veel extra calorieën aan je dieet. Het vervangen van suiker door caloriearme zoetstoffen kan een effectieve strategie zijn om calorie-inname te verminderen en gewichtsverlies te bevorderen.
  4. Geschikt voor verschillende diëten: Zoetstoffen kunnen een uitkomst bieden voor mensen die specifieke dieetwensen hebben, zoals koolhydraatarme of keto-diëten. Omdat veel zoetstoffen geen of weinig koolhydraten bevatten, passen ze goed binnen deze dieetregimes. Dit maakt suikervrij snoep een flexibele optie voor diverse voedingsplannen.

Nadelen van zoetstof in snoepjes

Hoewel suikervrij snoep voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het gebruik van zoetstoffen in plaats van suiker.

  1. Maag- en darmklachten: Een veelvoorkomend probleem bij het consumeren van grote hoeveelheden zoetstoffen, zoals polyolen (bijv. maltitol, sorbitol), is dat ze maag- en darmklachten kunnen veroorzaken. Polyolen worden niet volledig door het lichaam opgenomen en kunnen daardoor fermenteren in de dikke darm, wat kan leiden tot winderigheid, een opgeblazen gevoel en diarree. Het is daarom belangrijk om suikervrij snoep met mate te eten.
  2. Natuurlijke smaak: Hoewel zoetstoffen als stevia en xylitol een zoete smaak hebben, ervaren sommige mensen dat de smaak anders is dan die van suiker. Dit kan vooral het geval zijn bij hoge concentraties zoetstof, waarbij een bittere of onaangename nasmaak kan optreden. Dit kan het genot van het snoepen beïnvloeden, vooral voor degenen die gewend zijn aan de smaak van traditioneel snoep.
  3. Onverwachte calorieën: Hoewel zoetstoffen vaak minder calorieën bevatten dan suiker, zijn ze niet altijd volledig calorie-vrij. Sommige zoetstoffen, zoals maltitol, bevatten nog steeds een aanzienlijk aantal calorieën. Dit betekent dat suikervrij snoep nog steeds bijdraagt aan de totale calorie-inname en dus minder effectief kan zijn voor gewichtsbeheersing dan verwacht.

Koop je suikervrije snoep bij Dropgigant

Suikervrij snoep biedt een heerlijke manier om te genieten van zoetigheden zonder de nadelen van suiker. Of je nu je suikerinname wilt verminderen, op zoek bent naar tandvriendelijke opties, of je bloedsuikerspiegel onder controle wilt houden, suikervrij snoep is de perfecte keuze. Bij Dropgigant vind je een uitgebreid assortiment aan suikervrije snoepjes van hoge kwaliteit, waaronder populaire merken zoals de Bron en Vivil.

Kies voor smaak en gezondheid met de suikervrije snoep van Dropgigant. Bezoek onze website en ontdek de vele mogelijkheden om zorgeloos te snoepen. Bestel vandaag nog en proef het verschil!