Gratis verzending in Nederland & België v.a. €50
350+ snoepsoorten van de échte merken
Een 9,5 uit meer dan 2100+ reviews!
Ma-Vrij voor 15:00 besteld, zelfde dag verzonden
9,5 tm-wwk
Groene Fietsbezorging: Cycloon X Dropgigant

Groene Fietsbezorging: Cycloon X Dropgigant

0 reactie minuten lezen
Daar is ‘ie dan! Dropgigant is de eerste online dropwinkel die kiest voor duurzame bezorging via Cycloon (voormalig Fietskoeriers.nl). Geboren in Groningen, net als ons bedrijf. Door deze prachtige samenwerking bezorgen we je pakketje binnen 1 werkdag in bijna alle steden van Nederland. En ook nog eens avondbezorging: ze staan tussen 17:00 en 22:00 voor je deur. Wil je echt duurzaam bezig zijn, dan kies je voor hen. En het allermooiste: het is ook nog de goedkoopste bezorgoptie in de webshop! Duurzaam is vanaf nu niet meer duurder. Maak jij ook de juiste keuze?

Ja, je leest het goed. Vanaf nu beginnen we (als eerste in onze markt!) met een duurzame bezorgoptie. Zoals zij het zelf zeggen: “wie voorop wil lopen, moet innoveren”. En daar staan wij vierkant achter. Wij proberen al sinds de start van onze dropwinkel om je pakketje vanaf het moment van bestellen zo groen mogelijk bij jou aan de deur te krijgen. Zij proberen al 20 jaar de bezorgmarkt op zijn kop te zetten. En wij gaan ze daar nu samen een handje bij helpen.

Op dit moment starten we met 65 aangesloten fietssteden. Omwille van de dekking worden de pakketjes in de buitengebieden op dit moment aan DHL overgedragen omdat het (op dit moment) onmogelijk is om ook in deze gebieden bezorging met de fiets aan te bieden. Wij hebben er voor gekozen om daar niet mee te starten. Cycloon gaat volgens ons hard genoeg groeien in de komende periode - elke maand komen er nieuwe steden bij! Dat betekent dat bij ons 100% van de pakketten die via cycloon verzonden worden, met de fiets bezorgd wordt. Kijk hier hoe het bezorgproces verloopt!

Woon je in een van de aangesloten steden? Dan kun je tegenwoordig bij het afrekenen kiezen voor deze optie. Cycloon bezorgt je pakketje de volgende werkdag in de avond tussen 17:00 en 22:00. Grote kans dat je dan thuis bent! En ben je toch toevallig verhinderd, dan kun je tot 14:00 op de dag van bezorging gewoon veranderen naar een moment dat je beter uitkomt. En dit alles voor €6,60 - het goedkoopste tarief wat we hebben.

pakketbezorger levert pakket af cycloon

Dé duurzame keuze - voor de laagste prijs

Hoe we dit voor elkaar hebben gekregen.. we staan er zelf nog steeds een beetje versteld van. Maar gelukkig staat Cycloon 100% achter onze missie - duurzaam hoeft niet duurder te zijn. Ze steunen dit met een tarief waarmee we de strijd aan kunnen gaan tegen de grote bezorgpartners. Want we zijn er eerlijk gezegd inmiddels aardig zat van. Er wordt wel verduurzaamd, maar het gaat gewoon echt veel te langzaam. En op dit tempo zitten wij straks met de gebakken peren. Met deze stap doen we echt wat we kunnen.

Nu is het aan jullie. Kies voor de groene optie!

Daarom is Cycloon vanaf nu de aller-goedkoopste optie in de shop. En we gaan er alles aan doen dat dit vanaf nu nooit meer kan veranderen. Datgene wat mensen namelijk het meeste tegen de borst stoot bij duurzame opties, is de prijs. Kijk maar naar biologisch eten, die adoptie is gewoon lager door het prijspunt. Dat gaan we hiermee gewoon uit de wereld helpen - laten we het goede voorbeeld geven. Groen is goed.

fietsbezorging van cycloon

Hoe duurzaam is Cycloon dan?

Kijk zelf maar. Cycloon bezorgt de pakketten voor het grootste gedeelte gewoon met de normale bakfiets - aangedreven door bruine boterhammen. Het zijn voor ‘t grootste gedeelte ook echt fietsfanaten en die willen meestal geen trapondersteuning. Uiteraard worden er ook elektrische fietsen gebruikt hoor, als je de hele dag in de regen met wind tegen moet fietsen, kun je wel een banaantje gaan eten - maar je kunt ook gewoon even die elektrische fiets pakken. En als je 5 dagen per week op de trappers staat, heb je ook wel eens spierpijn.

Maar hoe duurzaam ze echt zijn, dat zie je in dit onderstaande tabelletje. Behoeft niet veel uitleg, denken we. De uitstoot van een diesel bestelbus is zo groot vergeleken met de andere opties, dat we hem maar hebben moeten afsnijden. Omdat die staaf zo lang is dat ‘ie gewoonweg niet in je scherm past. Ter informatie: bezorging met een bestelbus stoot ruim 20.000x meer Co2 uit dan Cycloon. Let that sink in. Daarom kiezen wij voor Cycloon.

Of zoals onze eigen accountmanager Jos zei:

"We moeten NU meteen iets doen aan verduurzaming en het niet steeds naar de toekomst blijven schuiven. Verder is Cycloon gewoon een mooie club enthousiaste mensen die samen werken naar dat ene doel, CO2 reductie – en dus niet CO2 compensatie...want dat is gewoon echt een onzin term."

Meer weten over hoe duurzaam cycloon eigenlijk is? Lees hier de resultaten van een onafhankelijk onderzoek van Sinzer. En op deze pagina kun je precies zien wat ze hebben onderzocht.

ca2 uitstoot per pakket en per vervoerder

Voorkomen is beter dan genezen

Ik hoor je denken: waarom compenseren jullie je CO2 niet gewoon, in plaats van zo moeilijk te doen met al die groene maatregelen. Simpel antwoord: reductie is veel beter dan compensatie.

“Steeds meer bezorgdiensten labelen zichzelf als klimaatneutraal, omdat ze hun CO2eq-uitstoot compenseren. Prima, voor de korte termijn. Maar we zijn op aarde voor de lange rit. Wat je niet uitstoot, hoef je niet te compenseren. Reduceren is effectiever. En op de fiets is de uitstoot vrijwel niets.”

Co2 compenseren is alsnog beter dan niks doen hoor, maar dit voelt gewoon niet helemaal juist als je ook voor de beste optie kan kiezen. Daarom proberen we in ons complete inpakproces onnodig plastic en papiergebruik te vermijden, bijvoorbeeld door digitalisering. Meer informatie over hoe we dat doen delen we binnenkort!

Leuke feitjes over Cycloon Fietskoeriers

Grappig genoeg komt Cycloon ook gewoon uit Groningen - net als wij. Dat kan geen toeval zijn! Nog even een paar feitjes over de groenste bezorgpartner van Nederland!

“Het is onze missie om de bezorgmarkt in beweging te brengen. Voor de maatschappij, onze klanten en onszelf”

Voor wie dacht: met zo’n fiets moet je toch veel vaker heen en weer fietsen, want hoeveel past er nou echt in zo’n bakfiets - die moet even opletten. In de grootste fiets passen namelijk evenveel pakketten als in een Caddy.

Cycloon wil de wereld mooier maken door het elke dag beter te doen dan de dag er voor. Misschien een simpel doel, maar er kleeft een belangrijke missie aan vast. Zoals: klimaatpositief zijn in 2025 & 1500 “sociale banen” voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Dat zijn pas doelen. Het moet gewoon anders! Daarom zitten ze er zo dicht bovenop: binnen 3 jaar moeten ze meer broeikasgassen verwijderen dan ze uitstoten, zodat er steeds minder CO2 in de lucht zit.

cycloon bezorger pakketten

Gewoon goede klantenservice

Zoals je altijd van ons gewend bent. Binnen een paar minuten iemand aan de telefoon die naar je luistert, je niet eindeloos in de wacht zet en gewoon je probleem oplost. En is er iets misgegaan? Dan kijken we samen naar een oplossing. Als je wilt weten waar je pakket is, kun je die volgen via de https://www.cycloon.eu/trackandtrace cycloon track & trace pagina, of via die van ons bij de Verzending pagina. Je kunt je case zowel bij ons indienen als bij Cycloon zelf (085 - 2733273 of [email protected]). Die klantsenservice is open van 09:00 - 17:00 en kun je zelfs bellen om je bezorgadres te wijzigen.

Veelgestelde vragen over Cycloon Fietsbezorging:

Hier lees je alle veelgestelde vragen over het bezorgproces van Cycloon.

Hoe werkt bezorging door fietskoeriers van Cycloon?

Onze pakketjes worden in meer dan 60 steden bezorgd door fietskoeriers van Cycloon,
of door hun lokale fietskoerierpartners. De reden is simpel: wij willen onze producten
groen en snel laten bezorgen. En met de fiets vervuil je niets! Ontdek hier in welke
steden ze al fietsen.

Mijn pakket is voorgemeld. Wat betekent dit?

Een voormelding is een aankondiging dat je bij onze webshop besteld hebt en dat het
pakket bij Cycloon aangeleverd wordt, zodat zij het kunnen bezorgen. Zo weten zij welke
pakketten ze op een dag kunnen verwachten. Zodra ze je pakket hebben ontvangen,
mailen ze je met het verwachte bezorgmoment.

Van jullie winkel naar mijn voordeur: hoe werkt dat?

Alle artikelen die wij versturen worden met duurzaam vervoer bij ons opgehaald en
naar het sorteercentrum van Cycloon gebracht. Met duurzame wagens worden de
pakketten vervolgens naar een hub aan de rand van jouw stad gebracht en
overgeladen in een vrachtfiets. De laatste kilometers naar jouw adres worden
vervolgens gefietst.

Dus niet de hele reis van mijn pakket wordt op de fiets gedaan?

Fietskoeriers fietsen gemiddeld zo’n 100 km per dag! Grote afstanden tussen steden
kunnen echter beter met duurzame wagens gereden worden. Zo rijden alle
vervoersmiddelen daar waar ze het beste tot hun recht komen: de auto op de snelweg
en de fiets in de stad.

Maakt die laatste paar kilometer op de fiets qua CO2-besparing verschil?

Jazeker. De laatste kilometers in de pakketbezorging zijn juist de meest vervuilende
kilometers. TNO heeft berekend dat het fietsen van alleen de laatste kilometers al een
CO2-besparing van 60% per pakket oplevert op de gehele pakketreis! Gemiddeld kan
50% van de pakketten van een doorsnee webshop door fietskoeriers worden bezorgd.
Reken maar uit wat dat voor het milieu oplevert!

In welke steden fietsen die fietskoeriers dan allemaal?

Er fietsen al fietskoeriers in meer dan 65 steden in Nederland. Cycloon werkt er hard
aan om het aantal steden steeds verder uit te breiden, zodat binnenkort bij vrijwel elke
Nederlander een fietskoerier op de stoep staat. Ontdek hier in welke steden ze al fietsen.

En met slecht weer? Wordt er dan ook gefietst?

Jep! Fietskoeriers laten zich niet uit het veld slaan door een beetje wind en regen. Ze
hebben zelfs speciale wielen met spikes voor als het sneeuwt of ijzelt. Pas als de
omstandigheden zo extreem zijn dat er écht niet kan worden gefietst (code rood),
blijven de fietsen op de standaard staan. Je wordt dan via de track & trace op de
hoogte gehouden. Dit gebeurt nagenoeg nooit.

Als ik een supergrote bestelling doe, kan de fietskoerier dat dan meenemen?

Je staat er verstelt van hoeveel een fietskoerier kan meenemen. In een vrachtfiets met
aanhanger zit ongeveer net zoveel ruimte als in een gemiddelde bestelauto.

Wanneer bezorgen de fietskoeriers?

Ze bezorgen standaard tussen 17.00 en 22.00 uur. Dan is de kans dat je thuis bent
namelijk het grootst, want overdag werken veel mensen of ze zitten dan op school.

Kan ik mijn bestelling volgen?

Ja hoor. Je krijgt een mail met een track & trace code. Vul deze code in op de website
van Cycloon en je weet precies wat de status van je bestelling is. Ook houden we jou
per mail op de hoogte.

Kan ik de bezorgdag wijzigen?

Jazeker! Als je liever een ander bezorgmoment wil inplannen, dan kun je dat tot 11.00 uur
op de dag van bezorging doorgeven via de track & trace pagina.

Ik heb per ongeluk een verkeerd adres opgegeven. Kan ik dat nog wijzigen?

Jazeker! Als je liever op een ander adres laat bezorgen, dan kun je dat tot de dag van
bezorging tot 11.00 uur wijzigen op de track & trace pagina van Cycloon. Je track & trace
code ontvang je via de mail.

En wat als ik niet thuis ben?

Als je niet thuis bent op het moment dat de fietskoerier voor je deur staat, dan zal hij of zij
proberen je pakket bij je buren te bezorgen. Je krijgt dan een kaartje in je brievenbus met
het huisnummer waar je je pakket kunt afhalen. Lukt het ook bij je buren niet? Dan proberen
ze het gewoon de volgende doordeweekse avond weer tussen 17:00 en 22:00 uur.

Waarom is mijn pakket retour gestuurd?

Er zijn drie mogelijke redenen waarom Cycloon jouw pakket retour afzender stuurt

  1. Ze hebben het pakket drie keer aangeboden, maar je was helaas niet thuis.
  2. Het adres is niet juist ingevuld, waardoor ze het pakket niet bij de juiste persoon
    kunnen afleveren.
  3. Het pakket is geweigerd aan de deur.

Vragen? Bel ons even, wij hebben het pakket immers retour gekregen.

Waarom wordt mijn pakket niet door een fietskoerier bezorgd?

Helaas komen de fietskoeriers van Cycloon nog niet overal in Nederland. Het kan
daarom zijn dat hun autokoerierpartner jouw pakket bezorgt. Cycloon kiest haar
partners voor de buitengebieden zeer kritisch. In het track &trace-bericht dat je krijgt
staat vermeld of je pakket op de fiets wordt bezorgd of dat een autokoerierpartner dat
doet.