Gratis verzending in Nederland & België v.a. €50
340+ snoepsoorten van de échte merken
Een 9,5 uit meer dan 1800 reviews!
Ma-Vrij voor 15:00 besteld, zelfde dag verzonden
9,5 tm-wwk
Hét trekdrop alternatief

Hét trekdrop alternatief

3 reacties minuten lezen
Voor iedereen die dacht dat trekdrop kopen nog mogelijk was - slecht nieuws. Het wordt niet meer gemaakt. Maar wij hebben natuurlijk een trekdrop alternatief dat heel dicht in de buurt komt! Trekdrop van Haribo was zo ongeveer Nederlands Erfgoed. Het werd ook eerst gemaakt op Nederlandse bodem, tot de productie verplaatst werd en het commercieel niet interessant genoeg meer was. Hier lees je alles over trekdrop en welk alternatief je dan moet kopen.

Trekdrop kopen we al een paar jaar niet meer, het is werkelijk nergens meer verkrijgbaar. Daarom hebben we heel hard gezocht naar een alternatief voor de trekdrop van Haribo, en dat hebben we gevonden. Het was veel proeven en proberen, maar uiteindelijk is het gelukt. Dit is in onze ogen het beste trekdrop alternatief:

De Slungels van Matthijs

slungels een trekdrop alternatief

of:

De Droplullen of Snikkels van Matthijs 

droplullen een trekdrop alternatief

De twee dropjes verschillen vooral in dikte van elkaar en dat heeft natuurlijk invloed op de smaak. De snikkels zijn wat dikker dan de slungels en hebben meer bite. De slungels smaken volgens ons testpanel het meest naar de trekdrop van vroeger, die van Haribo.

Trekdrop door de jaren heen

Dat trekdrop van Haribo was, dat weet inmiddels iedereen. Maar wist je ook dat deze gemaakt werden door een Nederlandse dropfabriek in Hoogezand? Hoepman suikerwerken produceerde dit zwarte snoepje jarenlang voor de Duitse gigant.

trekdrop kopen in de winkel

Je kent deze fabriek misschien als de voorloper van Van Vliet - waar tegenwoordig merken zoals Meenk, Kindly’s en de Bron gemaakt worden. Het bedrijf heeft meer dan 120 jaar bestaan en is opgericht in 1895 door Willem Hoepman. In 2000 werd Hoepman suikerwerken overgenomen door Haribo en verworven met name de spekjes wereldwijde bekendheid. Toch werd besloten om de succesvolle fabriek 14 jaar na de overname te sluiten en de productie van trekdrop te verplaatsen naar Duitsland.

Waarom wordt trekdrop niet meer gemaakt?

De belangrijkste reden is omdat de afzet niet groot genoeg was. Het dropje werd immers alleen in Nederland gegeten. Ook was de locatie van de fabriek in Hoogezand geografisch niet gunstig gelegen voor Haribo. Als kers op de taart waren de machines verouderd en was het commercieel niet interessant genoeg om deze te vernieuwen. Daarmee kwam een einde aan een stukje Nederlands erfgoed.

zo zag trekdrop er vroeger uit

Welke ingrediënten zitten er in Trekdrop?

Ben je een beetje handig in de keuken, dan kun je natuurlijk altijd even proberen om zelf trekdrop te maken. Haribo gaat helaas geen recept delen in verband met concurrentieoverwegingen, maar de ingrediënten zijn natuurlijk vrij bekend. Dit zijn de ingrediënten van trekdrop:

  • glucosestroop
  • suiker
  • gelatine
  • dextrose
  • zoethoutwortelextract
  • aardappelzetmeel
  • aroma's
  • salmiakzout
  • E153 (wat drop zwart maakt)

Krijg je zwarte poep van Trekdrop?

Ja, als je er veel van eet is dat zeker mogelijk. De kleur van je ontlasting wordt deels bepaald door wat je eet. In trekdrop zit E153, ook wel koolstof, actieve kool of Carbo Medicinalis Vegetabilis genoemd. Als je hier veel van inneemt kan dat inderdaad de kleur van je poep beïnvloeden. Zo, nu weet je alles over trekdrop.

cornelis Geplaatst op 03/13/2024

ja, zou ik kopen. Alle speciale drop top

Karl von trekdrop Geplaatst op 02/09/2024

Hotwheels worden ook al niet meer gemaakt

L vermeule Geplaatst op 01/30/2024

Ik vinder jammer dat je het nergens meer kan kopen ik zou het ergens wel willen kopen

Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »