Gratis verzending in Nederland & België v.a. €50
350+ snoepsoorten van de échte merken
Een 9,5 uit meer dan 2100+ reviews!
Ma-Vrij voor 15:00 besteld, zelfde dag verzonden
9,5 tm-wwk
Wat geeft drop zijn zwarte kleur?

Wat geeft drop zijn zwarte kleur?

2 reacties minuten lezen
Waarom is drop zwart? Hier lees je alles over de kleur van drop en hoe deze tot stand komt. Wij hebben het allemaal voor je uitgezocht. Tip: het zit hem in de ingrediënten. Nou, zo ver waren we zelf ook al. Maar wat laat drop dan zwart kleuren? Je vindt het antwoord in dit blog!

Waarom is drop zwart?

Omdat het sap van de zoethoutwortel een zwarte kleur heeft. Van dit sap wordt de blokdrop gemaakt, en dat is het basisingrediënt van drop. Daarnaast wordt er tegenwoordig bij de productie van drop vaak nog koolstof (Carbo Medicinalis Vegetabilis) toegevoegd om de kleur te versterken. Deze zwarte kleurstof is ook bekend als E153.

waarom is drop zwart blokdrop uit zoethoutwortel

Waarom bevat drop dan ook koolstof?

Omdat er tegenwoordig vaak ook andere ingrediënten in de drop zitten naast de blokdrop, die wel een ander kleurtje hebben. Denk aan zetmeel en verdikkingsmiddelen, suiker, smaakstoffen en meer. Als je alles gaat mengen en de helft van de ingrediënten heeft een andere kleur, dan wordt het mengsel natuurlijk niet meer pikzwart. Daar komt de koolstof om de hoek kijken, een klein beetje E153 geeft de drop zijn diepzwarte kleur weer terug. Dat ziet er voor het oog toch een stuk mooier uit!

Drop uit ons assortiment van pure blokdrop

Natuurlijk hebben wij ook drop die puur natuur is - blokdrop met geen enkel ander ingrediënt. Daar kun je dus zien wat de zwarte kleur is van drop die niet bewerkt is. De drop wordt alleen gedroogd tussen laurierbladeren, wat het snoepje de kenmerkende smaak van laurier drop meegeeft. Natuurlijk zijn er ook dropjes waar wel andere ingrediënten in zitten, maar dit zulke kleine hoeveelheden betreft dat het geen invloed heeft op de kleur.

Deze soorten drop moet je hebben als je hier naar op zoek bent:

Als je meer wilt weten over deze dropmerken achter die producten kun je dit blog lezen. We hopen dat je nu een beter beeld hebt waarom drop zwart is!

Louis Geplaatst op 09/07/2023

Hee Arzu, bedankt voor je vraag! Ik denk dat je gelatine bedoelt, dat is een geleermiddel dat wordt gewonnen uit de botten van varkens of runderen. Als je dit wilt vermijden, kies dan een van onze vegan dropjes! Daar zitten geen dierlijke ingredienten in :)

Arzu Oztürk Geplaatst op 09/07/2023

Ik heb een vraag zit er in drop varkens of koe bloed ik wil het eerlijk het vraag horen a.u.b ik heb het van Nederlands man gehoord is dat waar

Laat een reactie achter