Astra

Astra snoep kopen? Dropgigant heeft de lekkerste snoepjes van Astra Sweets in het assortiment. Gemaakt in Nederland en België. 100 jaar geleden begonnen in Turnhout en inmiddels verspreid over heel wat landen! Bestel je Astra Snoep bij Dropgigant.

...Lees meer

Astra snoep kopen? Dropgigant heeft de lekkerste snoepjes van Astra Sweets in het assortiment. Gemaakt in Nederland en België. 100 jaar geleden begonnen in Turnhout en inmiddels verspreid over heel wat landen! Bestel je Astra Snoep bij Dropgigant.

...Lees meer
Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De Geschiedenis van Astra Sweets

Astra Sweets is een snoepfabrikant uit Turnhout, België die sinds 1924 snoep produceert. De geschiedenis van dit familiebedrijf begint 100 jaar geleden - met een peperkoekfabriek. Het bedrijf heette toen nog “firma van Deun” en maakte chocolade, peperkoek en snoep. De grondstoffen van de peperkoek kwamen van Paniflower (eigendom van de familie Vanherpe). Die zou later de fabriek overnemen als aanvulling op het bakkerij concern “La Lorraine” - een van de grootste industriële bakkerijen van België , dat ook eigendom van de familie is.

Op een gegeven moment was de productie van peperkoek niet meer rendabel om het bedrijf te laten draaien, maar gelukkig maakten ze ook snoep! Het familiebedrijf Vanherpe bedacht zich geen moment en rolde de snoepmarkt in. In 1987 werd het bedrijf overgenomen en omgedoopt tot Astra Sweets Met een aantal strategische overnames werd het bedrijf binnen 50 jaar een van de grootste producenten van drop, snoep en andere zoetwaren in de Benelux. En het bekendste snoepje: de drop mint staafjes natuurlijk. Geniaal, die magic sticks!

Overnames van Astra Snoep

Hier vind je de belangrijkste overnames van Astra in chronologische volgorde:

Belgica

De eerste strategische overname van Astra was het bedrijf Belgica, dat hosties produceerde en later de uitvinder werd van de Ufo snoepjes met heerlijke fruitsmaken van Frisia! Een goede zet, want inmiddels zijn er al meer dan een miljard van verkocht. Het bedrijf werd omgedoopt tot Belgica TOP (Turnhoutse Ouwel Productie).

De Faam & Frisia

Eind 1999 werden twee grote snoepfabrieken in Nederland ingelijfd door Astra Sweets: De Faam in Breda en Frisia in Harlingen. De fabrieken werden overgenomen van Cadbury Schweppes, dat Bassett’s eerder had overgenomen. In de Faam werden de beroemde Bassett wijngums gemaakt, bij Frisia maakte men vooral spekken. Toen de fabriek van de Faam sloot verhuisde de productie naar Turnhout. Een van de merken die hier geproduceerd werden, is McKay - onder andere bekend van de gereedschapsdrop. Inmiddels is dit allemaal opgegaan in Frisia. Dit was de bekendste naam en dit merk fungeert nu als paraplu om een groot productassortiment aan de man te brengen.

de fabriek "de Faam" van Astra Sweets

Van Wandelen

In 2020 neemt Astra Sweets de suikerbakkerij van Wandelen over. De fabriek stamt uit de jaren ‘30 en heeft een lange geschiedenis van handgemaakt oud hollands snoep. Een van de belangrijkste producten zijn de rocket balls.

“Kleinzoon Hans van Wandelen stond mee aan de basis van de gekende “kogel” of Rocket Balls. Ronde snoepjes met ieder een eigen smaak en een ware smaaksensatie wanneer het zure of salmiak poeder binnenin vrij komt.”

Confiserie Roodthooft

De laatste snoepproducent die aan het concern van Astra Sweets is toegevoegd, is Confiserie Roodhooft. Een zeer bekende producent van Arabierkes in Belgie. Deze toffee snoepjes zijn al sinds de oprichting van het bedrijf in 1925 een begrip in Antwerpen - met als meest bekende snoepje natuurlijk de mokatine karamellen.