Venco

Venco drop kopen? Dan zit je hier goed - wij hebben namelijk de lekkerste dropjes van Venco hier in het assortiment. Allemaal als wichtgoed, dus (online) drop scheppen net als vroeger. Al je venco dropjes worden geleverd in hersluitbare papieren zakken. Bestel je drop van Venco vandaag nog!

...Lees meer

Venco drop kopen? Dan zit je hier goed - wij hebben namelijk de lekkerste dropjes van Venco hier in het assortiment. Allemaal als wichtgoed, dus (online) drop scheppen net als vroeger. Al je venco dropjes worden geleverd in hersluitbare papieren zakken. Bestel je drop van Venco vandaag nog!

...Lees meer
Filters
17 ProductenPagina 1 van 1

Venco drop kent iedereen - wie is er niet mee opgegroeid? Al meer dan 140 jaar lang produceert dit prachtige merk de lekkerste drop. Ze zijn er mee begonnen in 1878 en ze zijn zeker nog lang niet van plan om te stoppen. Dat zouden we ook heel vervelend vinden, want bij ons is venco drop nog altijd een van de toppers. De schoolkrijtjes drop bijvoorbeeld, of de zwarte schoolkrijtjes. Waanzinnige smaken met een mooie historie. Drop van Venco is echt van kwaliteit, altijd goed en proeft naar je kindertijd. In de komende maanden gaan we meer producten toevoegen, dus hou ze goed in de gaten. Bestel nu je favoriete venco dropjes bij dropgigant!

De Geschiedenis van Venco Drop

Elk dropje kent natuurlijk zijn eigen geschiedenis, maar dat venco een echt oud Nederlands bedrijf is, maakt het natuurlijk nog veel leuker om er wat over te vertellen. Venco drop wordt al van oudsher in Nederland gemaakt en kent zijn oorsprong in Amsterdam. Een rasechte ondernemer - Gerrit van Voorveld startte daar de firma Voornveld en Co. aan de Spuistraat in 1878. Nou hoor ik je denken, hoe kom je van die naam tot Venco Drop? Nou, later werd die naam samengetrokken tot V en Co = Venco!

Korte tijdlijn

Hieronder een korte tijdlijn van de venco drop fabrieken:

1878 - oprichting Van Voornveld en Co aan Spuistraat
1895 Verhuizing naar de Singel (ca.)
1899 Overname fabriek door Gebroeders Dieperink
1904 Verhuizing naar Lindengracht
1959 Verhuizing naar Naarden
1965 Overname door Red Band
1977 Opname VDF (Verenigde Drop Fabrieken)
1986 Overname door Centrale Suiker Maatschappij
1995 Sluiting fabriek in Naarden

Voor 1900 - Medicijnproductie

Zoals je misschien wel weet uit ons artikel over de drop geschiedenis, komt de naam drop van een “drop” of druppel zoethoutwortelextract. In deze tijd verkocht de firma Venco de eerste echte dropjes zoals we die nu kennen, als medicijn voor een pijnlijke keel. Razend populair als het was, waren de medewerkers dag en nacht bezig om de venco dropjes aan de man te brengen. Het begin was er!

Venco in 1900-1945

De populariteit van de Venco drop kende geen grenzen en in deze tijd explodeerde de vraag voor de mooie, gekleurde blikjes met drop. Overal vond je ze, van bakkerijen tot drogisterijen en kruideniers. Drop werd een echte lekkernij, een product om van te genieten. Men kon er geen genoeg van krijgen!

De dropjes van Venco werden zelfs zo’n succes dat mensen ze mee gingen nemen op vakantie en het echt een onderdeel werd van de Nederlandse cultuur. Overal waar we kwamen, ging er wel een rolletje drop mee. Zelfs na de oorlog nam de interesse voor de venco drop niet af. Toch was koffie en thee wel schaars - maar daar bedachten ze wat op! De anijsmelk was geboren - een pastille met kokend water gaf de burger moed.

Venco Drop - echte Nederlandse Trots!

Als Nederlanders mogen we trots zijn op onze venco drop. Deze heerlijke snoepjes zijn al jarenlang razend populair in ons land en naar onze mening gaat dat echt nog wel even zo blijven. Natuurlijk kun je alle dropjes van venco gewoon online bestellen bij Dropgigant. Wij leveren alles voor een mooie prijs in hersluitbare zakken. Ook zit je bij ons niet vast aan het standaard formaat - je bestelt de dropjes in zakken van 125g, 250g, 500g en 1kg. Neem een kijkje en staat jouw favoriete drop er niet tussen? Neem dan contact op, wellicht kunnen we hem vinden en voegen we ze toe aan de winkel! Geniet van je venco drop.