Snoep

Snoep kopen we natuurlijk bij Dropgigant - de plek op het internet waar je de lekkerste snoepjes kunt bestellen! We hebben veel verschillende snoepjes in ons assortiment. Alles wordt geleverd in hersluitbare zakken zodat je snoepjes lang lekker blijven. Binnen een paar dagen in huis. Waar wacht je nog op, snoep kopen was nog nooit zo gemakkelijk!

...Lees meer

Snoep kopen we natuurlijk bij Dropgigant - de plek op het internet waar je de lekkerste snoepjes kunt bestellen! We hebben veel verschillende snoepjes in ons assortiment. Alles wordt geleverd in hersluitbare zakken zodat je snoepjes lang lekker blijven. Binnen een paar dagen in huis. Waar wacht je nog op, snoep kopen was nog nooit zo gemakkelijk!

...Lees meer
151 ProductenPagina 1 van 7

Online snoep kopen bij Dropgigant

Snoep kopen? Bij Dropgigant kun je online de lekkerste soorten snoep bestellen. Ben je op zoek naar een specifiek snoepje en staat die er (nog) niet tussen? Stuur ons dan een mailtje! Dan gaan wij kijken of we het kunnen regelen en kun jij je snoep online kopen bij Dropgigant. Wij willen al het snoepgoed eenvoudig 

De meest geliefde snoepjes van Nederland

Nederland heeft een rijke geschiedenis in snoepjes en enkele van de meest geliefde en lekkere snoepjes in het land hebben een unieke plaats in de harten van de Nederlanders.

Drop

Wij van Dropgigant weten natuurlijk als geen ander dat drop veruit het meest populaire snoep van Nederland is. Het wordt gemaakt van het sap van de zoethoutwortel (dit geeft drop ook zijn zwart kleur) en komt in vele vormen, van zacht en zoet tot hard en zout. Drop is zo diep geworteld in de Nederlandse cultuur dat het bijna als een nationaal symbool wordt beschouwd.

Oud Hollands snoep

De lekkerste snoepjes van vroeger zijn nog altijd erg in trek bij jong en oud. Soms om nostalgische redenen maar vaak toch ook vooral omdat ze nog altijd erg goed smaken. Veel van deze snoepjes bevatten vaak een salmiak of zoethout smaak.

Pepermunt

Pepetmunt en met name de Wilhelmina Pepermunt zijn een klassieker in de Nederlandse snoep geschiedenis. De snoepjes van Fortuin zijn vernoemd naar voormalig koningin Wilhelmina. Ze staan bekend om hun sterke, frisse smaak en worden vaak gebruikt als verfrisser. Ook kom je ze vaak tegen bij de kassa van horecazaken.

Spekjes

Deze zachte, sponzige snoepjes lijken erg op het Amerikaanse equivalent, de marshmallow. Spekjes zijn één van de favoriete snoepjes van kinderen. Ze zijn er in verschillende kleuren en vormen, vaak met een fruitige smaak.

Engelse drop

Zoals de naam al doet vermoeden komt deze snoep drop oorspronkelijk uit Engeland. Het werd in 1899 voor het eerst gemaakt in de snoepfabriek van Bassett's in Sheffield. De verschillende snoep soorten gecombineerd waren direct een hit en kwamen ook al snel naar Nederland. Sindsdien zijn ze onverminderd populair gebleven.

Zure Matten

Ook bekend als zure linten en niet te vergissen met zuurtjes (wat zure harde snoepjes zijn) Deze lange, dunne snoepjes hebben een fruitige smaak met een kenmerkende zure buitenlaag. Ze zijn erg populair bij jongeren en bieden een perfecte balans tussen zoet en zuur.

Winegums

Een heuse klassieker onder het snoepgoed. Deze klassieker uit Engeland is iets meer dan 100 jaar geleden uitgevonden door Charles Gordon Maynard, de zoon van de oprichter van Bassett’s. Sinds kort daarna zijn ze ook in Nederland verkrijgbaar en deze chewy en zoete snoep doet het nog altijd erg goed in de schappen.

Toffees

Net als veel andere nog altijd populaire snoepjes komen de toffees uit industrieel Engeland. Dit mengsel van suiker en melasse wordt een karamel snoepje. Inmiddels zijn er ook veel andere smaken naast karamelsmaak beschikbaar zoals: mint, drop, fruit, koffie en chocolade.

Deze geliefde snoepsoorten tonen de diversiteit en rijkdom van de Nederlandse snoep geschiedenis. Van het unieke en alomtegenwoordige drop tot de zoete verleiding van toffees, Nederland biedt een unieke snoepervaring die diep verweven is met zijn cultuur en geschiedenis.

Hoe is snoep ontstaan?

Snoep, zoals we dat nu kennen, heeft een lange en boeiende geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. De eerste vormen van snoepgoed waren eenvoudig en gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals honing. Oude beschavingen, waaronder de Egyptenaren, Grieken en Romeinen, maakten snoepgoed door vruchten, noten en bloemen te dippen in honing. Deze vroege lekkernijen waren niet alleen zoet, maar werden ook gewaardeerd om hun voedingswaarde en soms gebruikt voor medicinale doeleinden.

De introductie van suikerriet uit Zuidoost-Azië naar Europa in de Middeleeuwen veranderde de snoepindustrie volledig. Suiker was aanvankelijk een dure delicatesse, beschikbaar voor slechts een klein deel van de bevolking. Door de eeuwen heen, door de verbetering van de suikerproductie technieken, werd suiker toegankelijker voor de algemene bevolking, wat leidde tot een toename van het kopen van snoep en de snoepconsumptie.

In de 19e eeuw, tijdens de industriële revolutie, werd de massaproductie van snoep mogelijk. Dit maakte snoep goedkoper en beschikbaar voor mensen van alle sociale klassen. De uitvinding van machines die snoep konden maken, zoals de eerste chocolademachines, betekende dat snoep in verschillende vormen en smaken kon worden geproduceerd, wat leidde tot de diversiteit aan snoep die we vandaag kennen.

Online snoep bestellen vandaag = vandaag verzonden

Online snoep bestellen bij Dropgigant bekent dat je waarschijnlijk morgen al je snoep in huis hebt. Doe je jouw bestelling voor 15:00 dan wordt je pakketje vandaag nog verstuurd. Je vindt bij ons een groot assortiment aan verschillende snoepjes en dropjes. Toch niet gevonden wat je zoekt? Neem dan even contact met ons op, wij gaan graag voor jou opzoek naar jouw gewenste snoepgoed.